2017-01-31

Középiskolai előadások a Mentőcsónakban - még lehet jelentkezni

A Mentőcsónak Egység középiskolák számára meghirdetett pályázatára az első körben beérkezett jelentkezéseket a Polgár Alapítvány az Esélyekért támogatásának köszönhetően teljes körűen tudjuk támogatni. A támogatásnak köszönhetően összesen 15 középiskola 18 osztálya jelentős kedvezményekkel láthatja majd a Mentőcsónak előadásait. A támogatás az iskoláknak és a diákok családjainak is jelentős anyagi könnyebbséget jelent, több alkalommal kifejezetten nehéz anyagi helyzetű oktatási intézményekbe látogatunk el.

8 alkalommal megyünk majd vidékre: Szegeden, Kiskunhalason, Dunakeszin és Kápolnásnyéken a Szociopolyt, Nyíregyházán a CÍM Nélkül-t játsszuk majd. Kiskunhalasi, balassagyarmati és pomázi osztályokat várunk az Újvilág című előadásra, pécsieket a Menekülj okosan!-ra. Jelen támogatásnak köszönhetően 1 budapesti középiskolában Szociopolyzunk, és 5 további fővárosi osztály érkezik a Jurányi Inkubátorházban tartandó előadásainkra, az ő színházlátogatásukat kedvezményes színházjegyekkel támogatjuk. Ezekre az előadásokra február, március, április folyamán kerül majd sor.

A pályázat továbbra is nyitott, várjuk újabb iskolák jelentkezését! Habár kapacitásunk a mostani színházi évadra már korlátozott, de további előadásokat tudunk még szervezni az alábbi produkciókból:

Osztályterem-színházi előadások – az előadások iskolába történő meghívására lehet pályázni egy-egy osztály számára:
CÍM Nélkül – rendező: Boross Martin – színházi társasjáték a hajléktalanságról (április, május)
LifeDealer (előkészületben, 2017. áprilistól elérhető) – rendező: Bodó Viktor – az addikció, alkohol- és drogfüggőség témájában (április, május)

Előadások a Jurányi Házban – 500 Ft-os diákjegyekre lehet pályázni (vidéki iskolák útiköltség-támogatásra is pályázhatnak):
Pokolra kell annak menni – a Mentőcsónak diákcsoportjának előadása, rendező: Pass Andrea – a tehetség sorsa Magyarországon (április, május)
Menekülj okosan! – rendező: Fábián Gábor – színházi társasjáték a menekültkérdés kapcsán alapvető emberi jogi dilemmákról (április, május)
A néma tartomány – a Mentőcsónak diákcsoportjának előadása, rendező: Pass Andrea – téma: a gyűlöletbeszéd (március, április, május)
  

Pályázati adatlap itt. Kérjük, az adatlapot küldjék el a trifonovdora@mentocsonak.com címre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése